Nieuws

De komende weken laten we je kennismaken met tijdelijk verhuur voor (creatieve) ondernemers. Deze week spreken wij filmset designer Rosie Stapel.

In Rotterdam Kralingen prijkt aan de Honingerdijk een bijzonder pand. Deze monumentale villa met een voormalig koetshuis is gebouwd in 1859. De villa valt sinds 2020 onder het beheer van Alvast. In dit tweedelige monumentale pand huisvest Alvast meerdere ondernemers. Eén van die ondernemers is Rosie Stapel. Rosie is filmset designer. Ze ontwerpt alles wat te maken heeft met de aankleding van filmsets. Elk meubelstuk, elk fotolijstje en elk fictief logo in de serie stelt Rosie nauwkeurig met haar team samen. Sinds september is zij gevestigd in het koetshuis van dit bijzondere kantoorpand.

Filmset designer of professioneel verhuizer?

Rosie zit al bijna 21 jaar in het vak. Ze reist inmiddels de hele wereld over om veel films en series te voorzien in prachtige decors en rekwisieten. Haar kantoor reist dan ook met haar mee. “Eigenlijk zijn wij een soort verhuizers! We verzamelen spullen en zorgen ervoor dat het binnenéén dag is opgebouwd. Elke keer zijn er weer logistieke uitdagingen die we aangaan! En dat geldt ook voor onze werkplek. Draaien we een film in het buitenland dan zoeken we ons Art Office in het buitenland. Draaien we in Rotterdam, dan werken we vanuit Rotterdam”.

Rosie vestigt zich vaak in werk- en kantoorruimtes via Alvast.“Dankzij het goede contact wat ik met regiomanager Pieter d’Hane heb, kom ik vaak bij Alvast terecht wanneer ik een nieuwe werkruimte zoek. Pieter weet goed waar ik als creatieve ondernemer behoefte aan heb en denkt goed mee!”. Niet alleen de regiomanagers maar ook onze accountmanagers denken graag mee met de invulling van de werk-en kantoorruimtes. Ze adviseren je graag over de locatie, de historie van het pand en welke mogelijkheden de ruimtes bieden.

Voordelen van een werkruimtes bruiklenen

Rosie is enthousiast over het bruiklenen van werk- en kantoorruimtes. Het bruiklenen via Alvast kent volgens Rosie vele voordelen. Ze zette een aantal voordelen op een rij:

  • Met een beetje geluk kom je op een geweldige, unieke locatie terecht;
  • Het betrekken van een nieuwe werkplek geeft enorm veel nieuwe energie en inspiratie;
  • Het is leuk en inspirerend om in een gedeeld pand te zitten. De verbinding opzoeken tussen mensen en bedrijven kan toffe dingen brengen!

Meer weten over werkruimten van Alvast?

Alvast biedt tijdelijke winkel-, kantoor- of atelierruimtes aan in leegstaande (bedrijfs)panden. (Startende) ondernemers kunnen bruikleen nemen met een contract met een wederzijdse opzegtermijn van één maand. Wil je het beschikbare aanbod bekijken? Ga dan naar: https://alvast.nl/tijdelijke-bedrijfsruimte/