Volgende Halte

Bij dit concept ontstaat er een collectief van creatieve ondernemers onder één dak die elkaar inspireren, versterken en naar het volgende niveau brengen. In het bedrijfsverzamelgebouw is ruimte voor ontmoetingen, gezamenlijke koffiepauzes, brainstormsessies, etc. Alle ondernemers beschikken over een eigen werkruimte. Hoe de ondernemers hun werkruimte indelen is volledig aan hen. Denk aan een bestemming voor de werkruimte zoals een kantoor, werkplaats of atelier. Dit concept zorgt voor een goede tijdelijke invulling van het object, waar ook creatieve ondernemers de kans krijgen om de volgende stap te zetten met hun onderneming.

Het Concept

De Volgende Halte in Bergen op Zoom is onder andere gevestigd in het voormalige politiebureau nabij het centrum en treinstation, met meer dan 25 bedrijfsruimtes voor ondernemers die hun carrière naar een volgende halte willen brengen.

Dankzij dit concept heb ik mijn rust gevonden en kan ik nu weer mijn leven opbouwen”

– tijdelijke bewoner

Dienstverlening

Selectieprocedure

Voor dit concept wordt er tijdens de selectieprocedure rekening gehouden met het plaatsen van creatieve ondernemers die aan de start staan van hun onderneming. De ondernemers moeten er voor open staan andere ondernemers te helpen en elkaar te kunnen versterken.

Sociaal beheer

Alvast plaatst niet alleen de ondernemers maar houdt ook een oogje in het zeil of het concept goed uitgevoerd wordt. Er wordt gesproken met de ondernemers en er worden periodiek controlerondes gelopen door het pand. Tot nu toe blijkt hieruit dat de geplaatste ondernemers ontzettend enthousiast over dit concept.

Samen naar de volgende halte

Ondernemen in een ruimte waar je van andere ondernemers kan leren en elkaar kunt ondersteunen waar nodig, dat staat bij dit concept centraal. Een onderneming opstarten is vaak een spannende stap, met dit concept biedt Alvast de mogelijkheid om je onderneming naar de volgende halte te brengen zonder er helemaal alleen voor te staan.

Dit concept ook toepassen?

Bent u bezig met een ontwikkeling en wilt u graag weten of het mogelijk is om dit concept ook toe te passen?