Het Boshuis & De Sfeermakers

Het Boshuis in Tilburg heeft genoeg ruimte om senioren met een hulpvraag op te vangen, maar door onder andere personeelstekort in de zorginstelling is het niet mogelijk om die senioren te huisvesten. De ruimtes bleven leegstaan, wat onwenselijk is met de hoge zorgkosten. De Wever en Alvast zijn daarom in gesprek gegaan om te kijken wat Alvast als leegstandsbeheerder in deze situatie kan betekenen.

Algemene gegevens

 


Opdrachtgever:de Wever
In beheer sinds:Augustus 2023

 

KVO -senioren

Sociaal beheer

De sfeermakers zijn studenten/starters met een sociaal-maatschappelijke achtergrond die zich willen inzetten voor de senioren in het complex. Dit doen zij door bijvoorbeeld samen een kop koffie te drinken of eenvoudig middels een gesprekje in de wandelgangen. Zij zorgen voor een stukje gezelligheid in het complex en de leefbaarheid blijft op peil. Alvast selecteert deze doelgroep nauwkeurig en beheerd naast het vastgoed ook het sociale aspect van het complex door o.a. activiteiten te organiseren.

Activiteiten

In oktober 2023 is er een bewonersavond georganiseerd waarbij de sfeermakers en de senioren samenkwamen in de gezamenlijke huiskamer om gezellig een kop koffie of thee met een gebakje te nuttigen. Doormiddel van een klein gebaar, zoals samen luisteren naar muziek, het plannen van een bingoavond of een praatje maken, wordt er veel vreugde gebracht in het leven van beide generaties.

Een enorme win-winsituatie voor de senioren, de jongeren die een betaalbare woonplek in de huidige woningmarkt vinden, en De Wever die niet alleen ontzorgt wordt in haar dagelijkse taken, maar ook inkomsten voor de ruimtes genereert.

IMG_9836

Interesse?

Wilt u meer weten over dit project? Neem dan contact op met een van onze regio kantoren.