Nieuws

Samen de tuin opknappen in Zeist

Eind november was het zover! Samen met bewoners hebben wij de tuin van een groot project opgeknapt. Het project betreft een oude TBS-jeugdkliniek waar Alvast verschillende bewoners heeft geplaatst om de leegstand van dit pand tegen te gaan en de leefbaarheid in de wijk op peil te houden. 

Met elkaar is de tuin eens flink onder handen genomen. Er zijn enorm veel bladeren opgeruimd, er is onkruid verwijderd en er zijn zelfs tulpen en andere bloembollen geplant. Naast al het harde werken was er genoeg ruimte om met elkaar in gesprek te gaan onder het genot van een kop koffie, thee of wat fris en een zoete versnapering. Daarnaast had Alvast gezorgd voor heerlijke vers belegde broodjes tijdens de lunch. 

Om onze bewoners welkom te heten in de buurt hebben we namens hen burenkaarten verspreid in de wijk. De omwonende worden hierdoor op een sociaal laagdrempelige manier geïnformeerd over hun nieuwe buurtbewoners. 

In de loop van de dag werd al snel duidelijk dat de bewoners het onderling enorm gezellig hebben. Ze zijn blij met de woonruimtes waar zij tijdelijk wonen, en die blijdschap delen ze met elkaar. Zo worden er onderling (kennismaking)borrels georganiseerd en zijn er plannen om samen te sporten in de leegstaande gymzaal van het pand. 

Deze dag van gezamenlijke inzet en samenhorigheid heeft niet alleen de tuin getransformeerd maar heeft ook een positieve impact gehad op de sociale cohesie binnen het project. De gezelligheid tijdens het tuinieren, de gesprekken onder het genot van koffie en thee en de plannen voor toekomstige activiteiten laten zien dat er een positieve sfeer hangt. Bij Alvast vinden wij het mooi om te zien hoe een activiteit die de omgeving van het pand opknapt, ook tegelijkertijd de band tussen de bewoners versterkt!