Nieuws

Alvast als oplossing

Kraak Mokum
alvast logo

                                                                                         𝟖 𝐧𝐨𝐯𝐞𝐦𝐛𝐞𝐫 𝟐𝟎𝟐𝟐
De laatste tijd zien wij bij Alvast dat het kraken van panden weer steeds vaker gebeurt. Naar verwachting zal dit de komende periode door diverse ontwikkelingen zoals onder andere de uitspraak van de Raad van State omtrent de uitstoot van stikstof en de te hoge bouwkosten met gebrek aan bouwvakkers alleen maar erger worden. Daarnaast spelen de moeizame vergunningsprocedures bij enkele gemeentes ook een grote rol. 

Aan de andere kant zien wij ook dat het voor veel mensen door de geringe huurmarkt met de hoge prijzen steeds moeilijker wordt om aan een passende huurwoning te komen. Dit stimuleert krakers om actief panden te kraken met alle gevolgen van dien. 

Alvast kan bijdragen in het oplossen van beide problemen. Daarnaast zijn wij van mening dat kraken niet de oplossing is vanwege het gebrek aan afspraken aan de voorkant tussen kraker en vastgoedeigenaar. Nog belangrijker is de veiligheid in deze (vaak verouderde) panden. De ‘samenwerking’ begint tussen beide partijen meteen slecht door het pand als kraker toe te eigenen en daarbij eigen regels te bepalen. 

Alvast kan hierin als tussenpersoon optreden en een tijdelijke passende invulling bedenken voor het pand. Op deze manier heeft u als vastgoedeigenaar geen omkijken naar het beheer van uw pand en kunt u rustig nadenken over de toekomst. Daarnaast worden andere leegstandscalamiteiten zoals koperdiefstal, vernielingen en verloedering van de locatie hiermee ook tegen gegaan. 

Onze organisatie verricht deze werkzaamheden inmiddels al ruim 20 jaar door heel Nederland. 

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op en wij maken voor u een passend en vrijblijvend voorstel.