Nieuws

De impact van leegstandbelasting voor zorgvastgoed

Bij vastgoed is leegstand een veelvoorkomende uitdaging, zo ook in de sector van zorgvastgoed. Welke mogelijkheden hebben zorginstellingen en wooncorporaties om dit dreigende leegstandprobleem aan te pakken? En wat kan Alvast voor hen betekenen? 

Zorgvastgoed is een sector die voortdurend in ontwikkeling is. Onder andere het personeelstekort en andere veranderingen in de gezondheidszorg kunnen leiden tot leegstand in zorgcomplexen.

De kosten van vastgoed, met name in de zorg, zijn enorm gestegen. Hierdoor hebben zorginstellingen onder een grote financiële druk gestaan. Wat het nog erger maakt, is dat de maatregel om leegstandbelasting in te voeren nog steeds als een donkere wolk boven de sector hangt. Daarbij is eenzaamheid onder senioren en zorgbehoevende een groot probleem. De vraag is: wat kunnen zorginstellingen doen met die leegstaande of leegkomende ruimtes? en hoe kunnen de bewoners van de zorginstellingen er weer met plezier wonen? 

Succes concept: De Sfeermakers 

Om leegstand te vermijden en uw leegstaande zorgvastgoed optimaal te benutten, kunnen wij u helpen. Door middel van onze beheerconcepten, bruikleen- en tijdelijke verhuurconstructie blijft uw zorgvastgoed bewoond. 

Bij Alvast vinden wij het niet alleen belangrijk om uw vastgoed te beschermen tegen leegstandcalamiteiten en rendabel te houden, maar ook om een maatschappelijke voetafdruk achter te laten. Hiervoor kunnen wij ons sfeermakers concept implementeren binnen u pand. De Sfeermakers bestaand uit jongeren met een sociaal/maatschappelijke achtergrond. Voor dit concept hanteren wij een uitgebreide selectieprocedure. 

Naast het minimaliseren van leegstandcalamiteiten zijn de Sfeermakers van grote toegevoegde waarde voor de zorgbehoevende van uw complex. Dit is een win-win situatie voor alle partijen. Er wordt een tijdelijke invulling gegeven aan de leegstand, de leefbaarheid blijft op peil, de eigenaar wordt ontzorgd, verdient een huursom algeheel en de Sfeermakers voegen iets toe aan de kwaliteit van leven van zorgbehoevende. 

Het Sfeermakers concept is een succes bij beide doelgroepen en er wordt al door diverse bewoners gevraagd of dit concept kan worden voortgezet. Dit zegt genoeg over de bevindingen! 

Benieuwd naar het Sfeermakers concept en of wat wij als Alvast voor uw organisatie kunnen betekenen? Aarzel dan niet en neem contact op met het regiokantoor bij u in de buurt.