Nieuws

Europese burendag

Vandaag is het de Europese dag van de buren! Het gezegde ‘liever een goede buur dan een verre vriend’ beamen wij bij Alvast. Lees hieronder 5 feitjes over waarom goede buren belangrijk zijn:

  1. Gratis beveiliging: Een goede buur let op je huis wanneer je weg bent. Gratis buurwacht, handig toch?! 
  2. Noodhulpdienst: Of je nou suiker of een boormachine nodig hebt, lenen bij een buur is vaak sneller dan de winkel om de hoek;
  3. Gezellige babbels: Een praatje bij de vuilnisbakken of met elkaar klagen over de kat van de bewoners uit een straat verderop. Het kan je dag echt opfleuren! 
  4. Ruzies?: Van de kleine ruzies over de heg, tot het parkeren van de auto’s op de gezamenlijke parkeerplaatsen. Het kan soms de grappigste verhalen opleveren. 
  5. Buurprojecten: Samen de straat schoonmaken of een buurtfeest organiseren. Het voelt als een gezellige activiteit met vrienden. 
 
Bij Alvast vinden wij het belangrijk dat onze bewoners goed overweg kunnen met de buurt waar zij tijdelijk gaan wonen. Daarom verspreiden wij burenkaarten, middels deze burenkaarten wordt de buurt geïnformeerd over de nieuwe tijdelijke bewoners. De eerste stap richting goed contact met de buren!