Nieuws

Hoe Alvast bijdraagt aan een duurzamere maatschappij

Het initiatief van Alvast om duurzaam te integreren in het leegstandbeheer draagt op verschillende manieren bij aan een duurzamere maatschappij: 

Vermindering van energieverbruik: Door energiezuinige producten en tips aan te bieden, helpt Alvast gebruikers om hun energieverbruik te verminderen dit draagt niet alleen bij aan lagere energiekosten voor gebruikers, maar ook een vermindering van de ecologische voetafdruk. 

Herontwikkeling van vastgoed: Alvast benadrukt het belang van het starten met energiezuinig beheer vóór herontwikkelingen. Dit toont een proactieve benadering om de verouderde gebouwen efficiënter te maken, wat uiteindelijk de duurzaamheid van vastgoedobjecten verbetert. 

Bewustwording en onderwijs: Het aanbieden van EcoBox met energiebesparende producten en tips van een energiecoach is een educatieve benadering. Door gebruikers bewust te maken van hun energieverbruik en hen te voorzien van praktische middelen om dit te verminderen, draagt Alvast bij aan het vergroten van duurzaamheidsbewustzijn.

Financiële besparing: Het benadrukken van potentiële besparing (tot wel € 455,00 per jaar) moedigt niet alleen individuen aan om duurzame keuzes te maken, maar het laat ook zien dat duurzaamheid niet allen goed is voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. 

Lange termijn perspectief: Door zich te richten op de toekomst van zowel de omgeving als de maatschappij, laat Alvast zien dat duurzaamheid een integraal onderdeel is van hun bedrijfsfilosofie. Dit lange termijn perspectief is essentieel voor het opbouwen van een duurzame samenleving.