Nieuws

Hoe bespaar je energie met een doorvoerstekker met timer

Met een doorvoerstekker bespaar je op sluipverbruik. Sluipverbruik van stroom klinkt heel stiekem, en dat is het ook. Veel apparaten in huis verbruiken stroom, ook als ze op stand-by staan of als je ze niet gebruikt. Het doel van een slimme stekker is dat deze apparaten niet onnodig aanstaan. Met een slimme stekker zet je apparaten automatisch aan en uit op een vooraf ingestelde tijd. Hier hebben we een aantal handige tips om energie te besparen met behulp van doorvoerstekkers met timer. 

Tip 1: Verlichting beheren

Veel mensen gebruiken een doorvoerstekker met timer voor verlichting. Je kunt dan makkelijk timers instellen om lampen in verschillende kamers van je huis aan en uit te zetten, zelfs wanneer je niet thuis bent. Dit werkt niet alleen om de indruk te wekken dat er altijd iemand thuis is, maar ook om onnodig stroomkosten te besparen wanneer je ze vergeet uit te schakelen. 

Tip 2: Entertainmentapparaten beheren

Televisies, gameconsoles en home entertainment-systemen kunnen enorme energievreters zijn. Met een doorvoerstekker kun je ze programmeren om automatisch uit te schakelen wanneer je ze niet wil gebruiken, bijvoorbeeld ’s nachts of tijdens werktijden. Zo voorkom je dat ze onnodig energie verbruiken in de stand-bymodus. 

Tip 3: Consistente verwarming en koeling

Als je een kachel of airconditioningssysteem hebt, kun je doorvoerstekkers met timers gebruiken om deze op specifieke tijden in te schakelen, zodat je niet vergeet ze uit te zetten wanneer ze niet nodig zijn. Dit kan helpen om je energierekening te verlagen, vooral als je vaak vergeet de verwarming of airco uit te schakelen voordat je thuis weggaat. 

Doorvoerstekkers zijn betaalbaar, gemakkelijk verkrijgbaar en een goede manier om energie te besparen. Door slim gebruik te maken van deze timers, kun je niet alleen geld besparen, maar kan je ook een bijdragen leveren aan een groenere planeet. Iets wat wij bij Alvast hoog in het vaandel hebben staan. Meer doen aan energiebesparing dan alleen een stekker met timer aanschaffen? Bestel nu nog jouw EcoBox bij Alvast en ontvang een box vol met energiebesparende middelen. Met de EcoBox bespaar jij gemiddeld tot wel € 455,- per jaar! Wil je meer informatie over de EcoBox? Aarzel dan niet een neem contact op met mc@alvast.nl.