Nieuws

Nieuwe ontwikkelingen in het huurrecht!

Op dit moment spelen er belangrijke ontwikkelingen in het huurrecht die belangrijk kunnen zijn voor vastgoedeigenaren met betrekking tot het verhuren van woonruimte. 

Denk daarbij aan de Wet Goed Verhuurderschap, het Wetsontwerp Betaalbare Huur en het Wetsvoorstel Wet Vaste Huurcontracten. Met name het laatstgenoemde wetvoorstel, waarin de wet het gebruik van tijdelijke huurcontracten beperkt, kan een lastige uitdaging vormen. Het huurcontract voor bepaalde tijd, model 2016 (maximaal 2 jaar voor zelfstandige woonruimte / 5 jaar voor onzelfstandige woonruimte) mag bijvoorbeeld vanaf 1 januari 2024 niet meer worden toegepast. Echter, hierbij zijn uitzonderingen van toepassing, belangrijk in dat geval om de nieuwe regels goed te begrijpen en correct toe te passen. 

Alvast staat klaar om te helpen bij het vinden van de beste oplossing om woonruimte tijdelijk te verhuren of in te vullen o.b.v. bruikleen, rekening houdend met de nieuwe wet- en regelgeving. Meer weten? Aarzel dan niet en neem direct contact met ons op!

#wetgeving #huurrecht #huurcontract #leegstandbeheer #tijdelijkbeheer #antikraak