Nieuws

Samenwerken voor een fleurige Frederikstraat

Op vrijdag 12 april hebben Alvast en de bewoners van de Frederikstraat hun voortuinen eens flink onder handen genomen. De lente is alweer in volle gang, en dan kan een kleurrijke voortuin natuurlijk niet ontbreken! 

In de ochtend zijn we begonnen met het ophangen van wandzakken met bloemen aan de voorkant van de woningen. Deze simpele aanpassing bracht direct kleur en een vrolijke sfeer in de Frederikstraat. 

Vervolgens zijn we samen met de bewoners aan de slag gegaan met diverse tuinwerkzaamheden. We hebben gesnoeid, onkruid verwijderd en wildbloemen gezaaid. Het was mooi om te zien hoe de buurtbewoners zich enthousiast inzetten voor een gezamenlijk doel. 

Tijdens het werk ontstonden er leuke gesprekken met de andere buurtbewoners. Kinderen uit de buurt kwamen even langs om te kletsen, waardoor er veel gezelligheid ontstond. 

Na al dat harde werken was het tijd voor een welverdiende pauze. We hadden namens Alvast voor een heerlijke lunch gezorgd, waarbij de bewoners ook hun steentje hadden bijgedragen door een verse soep te maken. Al met al kijken we terug op een zeer geslaagde dag. Het was leuk om te zien hoe gedurende de dag zowel de straat als de band tussen de bewoners tot bloei kwam! 

Heb jij een idee om de leefbaarheid bij jou in de buurt te verbeteren? Vraag dan een initiatief aan via de Alvast Community